Kırıkkale’de leylekler, Jandarma ile güvende

 Yazı İşleri Müdürü
Vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla çalışma gerçekleştiren Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, doğa yaşamı ve hayvanları korumak içinde önemli farkındalık oluşturuyor.

Jandarma ekipleri, çeşitli bölgelerde bulunan göçmen leylekleri koruyor.

KUŞLARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLADI

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, her yıl olduğu gibi bu bahar da Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesi Yeşilli köyü ve Balışeyh ilçesi Eldelek köyünde konaklayarak yavrulayan göçmen leylek kuşlarının avlanmasını veya yuvalama alanlarında rahatsız edilmesini önlemek amacıyla kontrol gerçekleştirdi. Leyleklerin korunması için jandarma ekipleri, leylek kolonilerinde ve yuvalama alanlarında nöbet tutarak kuşların güvenliğini sağladı.

kirikkalede-leylekler-jandarma-ile-guvende2.jpg

VATANDAŞLAR HASSASİYET GÖSTERDİ

Ayrıca, bölge halkına da leyleklerin korunmasıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Jandarma yetkilileri, leyleklerin göçmen bir kuş türü olduğunu ve uzun mesafeler kat ederek Kırıkkale'ye yuva yaptıklarını vurguladı. Yetkililer, leyleklerin ekolojik denge için önemli bir rol oynadığını ve korunması gerektiğini de ifade etti. Vatandaşlar da leyleklerin korunmasına yönelik jandarma ekiplerinin çalışmalarına destek vererek, kuşları rahatsız etmeme konusunda hassasiyet gösterdiler.

Bu haber toplam 32 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.